DigitalForYouth.be: Nog 5000 laptops te gaan!

De oproep om laptops te verzamelen voor kwetsbare jongeren die het nodig hebben voor hun schoolwerk heeft een grootschalig project op gang getrokken in ons land. Intussen zijn er al 8500 laptops onderweg naar DigitalForYouth.be en verzamelden wij al donaties voor 650.000 euro. Nog 5000 laptops te gaan en we zijn er!

De laptops zijn geschonken door grote en kleine bedrijven, organisaties en verenigingen allerhande. Wij zorgen ervoor dat ze gewist worden, we maken ze proper en klaar voor hergebruik. In samenspraak met de verschillende onderwijskoepels worden de laptops verdeeld over de scholen, en ook daar geleverd. We starten met de eerste leveringen volgende week al. De financiële bijdrage is nodig om het hernieuwen van de laptops te kunnen bekostigen, dit vergt heel wat werk van een groot team van mensen op korte tijd.

Voor de distributie werken we samen met de scholen. Zij zijn door hun dagelijkse contact met de jongeren het best geplaatst om hun situatie in te schatten. Zo komen de laptops terecht bij de jongeren die dit het meest nodig hebben. Er is ook een tweede voordeel verbonden aan het werken via de scholen; de school kan de leerling al op weg helpen met bv. de aanmelding op smartschool en andere onderwijsplatformen.

DigitalForYouth.be is meer dan tevreden met deze tussenstand, en wil sowieso nu al iedereen bedanken. Maar we zijn nog niet aan de finish, de laatste loodjes wegen het zwaarst. De scholen hebben al meer dan 12.300 laptops aangevraagd voor jongeren in nood. We hebben 2/3e van het objectief behaald maar er is dus nog nood aan 5 à 6.000 laptops zodat we daar nog een 4.000-tal mooie en goed werkende laptops uit kunnen halen. Daarom nogmaals een warme oproep voor extra donaties van laptops en financiële schenkingen.

Hoe kan je helpen?

 • Doneer als bedrijf gebruikte laptops.
  • Aanmelden kan via donations@close-the-gap.org.
  • Ophalen kan vanaf 20 werkende laptops.
  • Deze laptops worden op een professionele en veilige manier klaargemaakt voor hergebruik (data verwijderen, eventuele herstellingen en upgrade, installatie Microsoft OS en reiniging).
 • Doe een financiële bijdrage
  • Giften kunnen gestort worden op rekening BE10 0000 0000 0404 van de Koning Boudewijnstichting met de vermelding « L83229 : Digital4Youth » of bij voorkeur met de gestructureerde code ***128/3229/00092***
  • Donaties vanaf 40 EUR zijn fiscaal aftrekbaar

Info over de laptops:

 • Hardware doneren:  minimum vereisten voor de hardware: Core i3  – Core i5  – Core i7  – met lader
 • Software refurbished laptops: Wij voorzien de laptops van het besturingssysteem Windows 10.
 • Verdeling: Wij maken alle afspraken met de onderwijskoepels, die op hun beurt in contact staan met de scholen. Elke school is best op de hoogte van de noden bij hun eigen leerlingen. De afspraken gaan dus van de scholen via de koepels naar ons, en ook zo terug. De leveringen van de laptops gebeuren bij de scholen zelf.

Lees alles over de start van dit project

Vragen?

 • Voor uw vragen i.v.m. het aanvragen van laptops kan u ons bellen op het nummer: 016/36.09.49 of een e-mail sturen aan: laptops@digitalforyouth.be

Actie opgezet i.s.m. de Koning Boudewijn Stichting & de verschillende overheden.

Deze actie krijgt de steun van Dewi Van De Vyver (ICT Woman of the Year 2020 & CEO Flow Pilots) als meter en Filip Michiels (CIO of the Year 2019, CIO van TUI) als peter.

Dewi Van De Vyver

Ik ben overdonderd door de vele reacties die we met de actie digitalforyouth.be hebben mogen ontvangen. Het is duidelijk dat iedereen zijn deel wil bijdragen om al onze jongeren de kansen te geven die ze moeten krijgen. Toegang tot technologie en digitale skills zijn onontbeerlijk voor hun toekomst. Ook na deze bijzondere tijd.

Filip Michiels

Ik ben overweldigd door de positieve vibe dat deze actie in vele bedrijven heeft teweeggebracht in deze uitzonderlijke tijden. Elke extra gerecupereerde laptop zorgt ervoor dat weer een jongere de kans geboden wordt, net als zijn of haar leeftijdsgenoten, mee te blijven met de gevolgde opleiding. Just love it!